Eddie är död


Har ju inte varit här inne på ett tag och har 100 ursäkter för det egentligen, men som jag inte kommer skriva som ursäkter för det är mil blogg och jag bestämmer hur mycket//lite jag vill skriva...
 
Som rubriken lyder, Eddie har dött. Så jävla förkrossad över det för det första och det sliter mig i stycken att ändå åka till stallet varje dag. Liksom, försöker leta efter hans hovspår i hagen, hela tiden göra iordning höpåse till honom med. Kimmie som var bästis med Eddie är också förkrossad. Hon står och ropar jämt. Hon gnäggar i princip aldrig, blev nästan förvånad över hur hon låter när hon gnäggar för jag har nästan aldrig hört det. Hon brukar bara mullra när man kommer i hagen eller med mat.
 
Är även dunderförkyld nu, började i tisdags och der blir bara värre? Typ livrädd för att vara sjuk, så jag kanske ska började med att inte rida men det går inte. Tävlar ju elitserien (som inte gått så jättebra men det räknade vi med heheh). Har även ridit Roxy nu ett tag igen och det tar sig föe hopphästen med! Hon har utvecklat sin ökade trav jättefint och tar för sig bra. Hon måste dock lära sig att sträcka ut halsen och inte gå i tävlingsform jämt.
 
I söndags när elitserien var så åkte även jag och Frida till Partille och såg Miriam Bryant. Efter framträdandet fick vi även chansen att prata med henne efteråt om allt och inget typ. Hon dricker röd mjölk på scen om någon undrar ;)
 
Så nu vet ni la hur läget är. Nu dröjer det väl bara ytterligare 1 månad innan nästa inlägg kommer :)
Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (0)

Dåligt resultat & Träning


God dag! (Okey det lät gammaldags men det får va).
 
Sitter just nu utanför Eddies box och lyssnar på det mysiga ljudet av hötuggande från både hans och Kimmies munnar ;) Rofyllt! Eddie kommer då och då och buffar mig i huvudet haha. Ska träna med fröken K ikväll och då får båda hästarna stå inne och vila lite.
 
Helgens resultat kan jag dra lite kort (hehehe) också. I La:1 glömde jag spänna sadelgjorden och det hör ni ju själva hur det låter hahahaha. Kimmie blir väldigt orolig då och eftersom jag bara värmt upp med lättridning och inga rörelser alls innan (!) märkte jag det inte förrän jag red upp mot domaren och gjorde halt. 64% och 2:a utanför placering.
 
La:P2 gick SÅ mycket bättre och jag var supernöjd. Men det var tydligen bara jag och domare H som tyckte vi gjorde ett fint program. De andra verkade rätt bittra hehehe men som den ena domaren skrev, "fin uppvisning men tyvärr med för många missar". Jag gjorde totalt 3 grova misstag vilket ledde till allt från en 1:a till en 4,5:a. Men jag skulle aldrig lägga skulden på någon annan än mig själv. 2 av missarna var i förvända galoppen och jag slappnade väl helt enkelt bara av. Minns att jag tänkte "nu e de höger förvänt de kan vi" å så släppte jag allt... I andra förvända fick jag aldrig Kimmie tillbaka till den rätta galoppen vilket innebar att "bytet" efter blev rätt galopp-skritt-samma galopp igen.
 
Vi lägger det på rutinkontot! 
Ha det fint :)
Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (0)

Elitserien


Tiden rullar på - som vanligt. Skolan börjar ta mer och mer plats och jag har tagit med en hel jättehög med böcker från skolan som jag ska ägna halva lördagen åt. Andra halvan av lördagen består av en Karina-träning med Kimmie och sedan ska hon knoppas och göras fin. Jag som är väldigt beroende av och älskar knoppar ska testa en helt ny "look" på Kimmie till söndagens tävlingar. Tidigare har jag haft 10st knoppar i manen som varit lite ojämnt fördelade men nu har jag tagit med tumstock till stallet och ska måtta upp dem samt dubbla antalet.
 
Söndag då. Elitserien med ett stort WOW! Ena sekunden kan jag inte förstå att vi ens kvalat in, andra sekunden vet jag att vi kommer briljera där! Ska rida ett helt nytt (och jättekonstigt) program, LA:P2. Får se hur det går men Kimmie känns inte alls ringrostig längre och dessutom inte jag heller. Så vi får se helt enkelt hur långt vår nuvarande kapacitet kan ta oss ;)
 
Ha det bra så länge!!
Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (2)