Min satsningNi alla vet ju vid detta laget vad mitt nuvarande mål är, eller milstolpe kanske jag ska kalla det? När jag har uppnått det kommer jag ju inte direkt sluta rida utan fortsätta vidare till dit jag vill, den absoluta elitnivån
 
Så jag tänkte dela med mig av min satsning, dels för att någon av er kanske vill gå i samma spår som jag, men framför allt för att jag vill ha all support och stöd jag kan få av er som läser. Jag precis som alla andra behöver bekräftelse över att det man håller på med är bra och man behöver höra det då och då.
 
 
 
 
Satsningen detta året är inte att nå min SM-milstolpe utan att bygga en grund för att komma dit. Jag ser ingen anledning i att börja kvala nationella FEI klasser i år när jag fortfarande har lite saker att jobba på och jag hoppas att hela 2016 ska ge mig och Kimmie den erfarenhet och mognad som krävs för att nå SM. Året därpå vill jag däremot börja rida SM-klasserna och kunna åka iväg på så många SM-kval som möjligt under förutsättningarna att vi utvecklas och är lika säkra som nu och självklart att Kimmie får vara frisk!
 
Jag sitter inte på en färdig ponny som gjort allt med förra ryttaren och som gjort ärevarv efter ärevarv med blågul rosett. Sedan ljuger jag om jag säger att Kimmie inte är en fighter för den ponnyn är unik. Men vi båda är på samma nivå och utvecklas tillsammans och det gör mig bara ännu mer motiverad till att verkligen satsa för att nå mitt mål, jag sitter inte på en färdig ponny.
 
Och efter SM då? (För jag räknar trots allt med att jag ska fixa målet). Vad händer då? Då har jag ju uppnått mitt mål. Jag kommer börja rida storhäst och tanken är då att ha 2 st. Mer om det skriver jag egentligen inte eftersom jag kommer låta som en 10 åring som säger "mamma jag vill bli bäst i världen" och sedan går ut och hoppar hopprep. Det är inte så jag vill framstå. Jag har mina planer, mina mål, min satsning och det ska jag nå.
 

Jag hade kunnat nöja mig med att lyssna på alla myter om att man inte kan bli bra om man inte har en uppsjö med pengar. För jag vet att man kan bli bra ändå, även fast det är en längre väg men det är också det som gör ridsporten unik. Vissa ligger på topp när de är 20, andra när de är 65. Vissa ligger kanske på topp hela karriären, men oavsett kan man hålla på med hästar livet ut. Så att folk försöker intala mig om att det inte går, orden rinner bara av mig, tar inte åt mig ett dugg. Nej jag kan inte köpa mig till framgång, men jag kan i alla fall rida det till mig.

Sedan krävs det mycket tid, men jag har valt att prioritera min satsning över mina betyg i skolan. Folk kan tycka jag är dum i huvudet när någonting som är så viktigt prioriteras bort. Men jag anser att mina timmar i sadeln är mycket mer värdefulla eftersom det är DET jag vill göra i framtiden - istället för att studera till att bli veterinär, som var min plan förut.
 
Så oavsett om jag blir elitryttare imorgon eller om 268 år så kommer jag se till att bli det en dag. För jag vill bli ett framtida namn för Sverige inom dressyr. 
 
Just nu söker jag sponsorer! Maila förslag till mirraeddie@gmail.com
 

Kommentarer:

1 Ellen - tävlingsryttare:

skriven

Så fina ni är! Fortsätt kämpa på :D

Svar: Tack snälla du <3
Marika Yngvesson - Elitryttaren

2 Bella Rinaldo:

skriven

Jag tror på dig Marika asså kämpa på!! Och ja, du inspirerar ❤❤ Lycka till på nästa tävling så ses vi!

Svar: Åh tack finaste!! <3
Marika Yngvesson - Elitryttaren

3 Rosita:

skriven

Stora och spännande mål! :) Lycka till! :)

Svar: Tack snälla du! :)
Marika Yngvesson - Elitryttaren

Lämna en kommentar till inlägget: