KnoppkvällSom alltid (nästan alltid) dagen före tävling blev det knoppkväll och jag tror nog faktiskt att det är en väldigt stor bidragande del till varför jag älskar att tävla - för att jag älskar att fixa och pyssla dagen innan! Att schamponera in hela hästen, knoppa, lacka hovar, putsa, packa mat, täcken och andra nödvändigheter, ja allt är så mysigt!! 

Förutom denna underbara myskväll så jobbade jag imorse och åkte sedan till stallet en första gång för att tömköra lilla gul och rida igenom Roxy. Borde tömköra Kimmie oftare än dagen före tävling för det mattar ut henne på ett bra sätt och hon känns soft dagen efter. Eftersom jag inte sitter på ryggen behöver hon mer energi på marken för att få in bakdelen = högt tempo vilket hon tycker är lite ansträngande. Då slipper jag oron för att hon har överskottsenergi på tävlingar. 
Roxy gick väldigt fint och jag fick iordning på bogarna idag, igår sköt hon gärna ut dem lite när "hon som sitter på min rygg inte skulle märka" ;) 

Efter stallet åkte jag och mamma en sväng till stan, tankade upp bilen inför den långa trippen imorgon och sedan en snabbis till Börjes och köpte gummiplattor så slipper mina fötter sladda omkring i stigbyglarna imorgon haha.

Blir som sagt sovmorgon imorgon men ska försöka komma i säng någorlunda. Har somnat vid 1 de senaste kvällarna vilket ju inte är så bra. Ska varva ner och gå igenom programmen och kolla på filmerna från träningen där Karina tipsade om massa bra saker som jag ska ta med mig igenom öppnorna och byterna som vi fortfarande tycker är lite svåra. Men imon får dom ta å sitta ;)

Ha en fin kväll!Tycks? ;) Imorgon kommer en tutorial på hur jag gör mina knoppar!

Lämna en kommentar till inlägget: