Jag är i chock, vilken ponny jag har!!!Okej ska försöka sammanfatta gårdagen någorlunda. Var en lång och intensiv dag (landade hemma vid 23:30) så därför valde jag att skriva ut resultat nu på morgonen istället.

Vi börjar med La:1. Kimmie hade rest väldigt länge och skrittades därmed en låååång stund innan jag hoppade upp för att hon skulle mjukas upp och när jag hoppat upp på henne märktes faktiskt inte den långa transportsträckan något! Hon var jättefin på framridningen men inne på banan fick jag inte in bakdelen under henne. Blev lite frustrerad över det men kände att jag gjorde ett godkänt program, red dock iväg och var ledsen och förbannad efter programmet pga bakdelen hahah. Men det visade sig att jag vann den klassen över 14 andra ekipage (LA:1 alltså) på 69% - nytt personbästa! Fick ridit vårt första ärevarv och dessutom i täten vilket var en mäktig känsla. Att få rida runt i samlad galopp och sedan sätta av i en maffig ökad trav på vägen ut, det var något jag aldrig kommer glömma!

La:P1 red jag inte förrän över 4 timmar senare och hon blev rätt tömd på energi av att stå på transporten så länge. Framridningen var hon lite trött på så la inte alls mycket energi på momenten jag skulle rida i programmet utan tänkte mest på att spara henne. Inne på banan var hon lite loj men lydig. Dock ett byte i vänster förvända galopp i serpentinbågen men hamnade i ett läge där hon började rinna iväg och hade jag fångat upp henne, hade hon inte orkat och därmed brutit av. Men jag vet att det inte har med styrka eller kondition att göra utan att hon var trött mentalt, därför är det ingenting jag hänger upp mig på. Fick 62% och satte mitt kval att få börja rida SM-klasserna, dvs jag får rida nationella och elitprogram innehållande skolorna och enkla byten!! Inte nog med att jag dessutom satte personbästa i båda klasserna kom jag 3:a i AkzoNobel cupfinalen, hade samma poäng som 2:an men eftersom hon red ett annat program än jag kom hon högre rankad. Självklart inget att gräma sig över ;)


Vilken ponny jag har (det sa även domaren som delade ut priserna)! Fina Keemaree, som dock fick heta allt annat än sitt namn av speakern idag haha. Hon hette allt mellan Kamare till Keeman. Men jag har då aldrig varit med om att någon uttalat hennes namn rätt, så det får väl vara då ;)

Tack Tjörns RK och Spekeröds RK för en grymt arrangerad tävling med trevligt bemötande och välorganiserat arrangemang, det är A och O när man är ute och tävlar!

Lämna en kommentar till inlägget: