Idag börjar hårdträningenGod morgon och tack för att ni toppade statistiken igår! Verkade som att en viss liten Eddie drog åt sig massa uppmärksamhet haha. 
Det är ju SÅ hästmänniskor att gotta sig ner i andras business, men jag är öppen och ärlig och att dölja att man fått hem en till häst är rätt svårt haha.

Så idag börjar hårdträningen för honom. Jag själv kommer inte sitta upp förrän om några veckor utan han ska skrittas och tömköras om vartannat. Kimmie har det istället lite lugnare eftersom hon har tävlingspaus på 1,5 månad. Träna kommer vi fortfarande göra, men inte med tävling i fokus. Var på en clinic i våras med Kristian Von Krusenstierna, som sa att det är viktigt att matcha tävlingskurvan med träningskurvan. Han menade på att man ju alltid måste visa upp en häst utifrån kriterierna i protokollet, något som kanske överstiger vad man kan på hemmaplan och så är lite fallet just nu. Allt sitter med öppnor och byten, men inte till 100%

Idag rids Kimmie ut och sedan joggas hon lösgörande i paddocken 30 min, Eddie tömkörs ut och därefter 20 min i paddocken. Börjar lite lätt :DNär Eddie lastades ut igår var min första tanke "guuuuuud vad liten!!". Sedan insåg jag att han faktiskt inte kan ha vuxit till en D-ponny bara för att han betat gräs hela sommaren ;) Tror dock att med lite muskler kommer han bli betydligt mer högrest och maffig!

Lämna en kommentar till inlägget: