Hur kan min häst bajsa så mycket?
Inleder med att försöka få lite förståelse av mina läsare, hur kan Kimpis bajsa så jäkla mycket på en gång när hon är så liiiiiten? Hon är liksom liten i hela kroppen (stor med alla muskler visserligen) och hon har faktiskt kommit ner i ett B-ponny täcke... Nåväl hehe.

I vilket fall som helst red jag Kimmie i paddocken med intervaller i galopp för att stärka konditionen. Jag tänkte att om jag galopperar 3 minuter och skrittar 3, och gör så 5 gånger lär det nog vara lagom jobbigt. Tror ni att Kimmie var trött? Nepp.... Blev nästan lite rädd över hur bra kondis hon faktiskt har men samtidigt väldigt väldigt VÄLDIGT roligt också att få bevis på hur mycket vi arbetar!

Eddie fick tänka desto mer idag, tränade lite horsemanship i paddocken. Igår vid lastningen kändes han väldigt osäker i situationen och något istadig så jag tränade på kommunikationen oss emellan. Sedan ska vi lastträna lördag, söndag, måndag och förhoppningsvis komma iväg till veterinären på tisdag. Skjuter mig själv om vi inte gör det...

Ha det bra!

Följ mig gärna på Instagram; @marika_dressage
Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (0)

För bra för att vara sant


Ni alla hästmänniskor vet den känslan när man haft ett sånt där pass när liksom känslan är på topp och man vet att man kommer klara allt...

Så var träningen för Karina idag! Hon gav mig massa beröm över hur fin sits jag fått och över att bakdelsvädningarna ser mycket bättre ut idag! Sådant gör mig riktigt glad, för jag kämpar för det varenda dag, varje pass, varje minut. 

Vi testade på öppnor och slutor i galopp, något jag aldrig ens lagt tanken åt att göra för att det inte ingår i något moment av svensk ponnydressyr. Men Kimmie greppade med en gång vad vi skulle göra och hon gjorde dem så fint! 

Denna ponny ger mig en otrolig känsla och jag kan nästan bli lite ängslig över hur bra det faktiskt går nu. Vad som helst kan hända och vips hamnar man på ruta ett. Men just idag var vi oslagbara!Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (1)