Hej du som sa att dagens ungdomar är lataHej du som sa att dagens ungdomar är lata, får 20 timmar frånvaro i skolan, ligger på soffan och pillar med mobilen och smygröker bakom den lokala matbutiken. Jag har ägnat ett inlägg helt och hållet åt dig, för jag ska bevisa att det du säger inte är sant.

Hej du som sa att dagens ungdomar är lata, drar för det första oss alla över en kam. Under gårdagen jobbade jag från kl. 9-16:45 på det första jobbet, och därefter på det andra jobbet från 17:30-19:00. Sedan åkte jag till stallet och red mina två hästar, varav den ena elitsatsar jag med, och jag la mig inte på sängen förrän kl 00:30. För övrigt studerar jag Naturvetenskap och håller mig med goda betyg och 0% frånvaro. Och du anser att jag som ungdom är lat.

Hej du som sa att dagens ungdomar är lata, måste inse att vår generation inte uppkom av sig självt. Att skylla på teknologin gällande mobiler, håller inte eftersom du har genomgått samma händelseförlopp som jag. Vi båda levde när den första iPhone kom (9 Januari 2007 källa: mobil.se). Du måste inse att vår generation "dagens ungdomar" blev skapade från någonstans, från våra förfäder. Från dig.

Hej du som sa att dagens ungdomar är lata, jag klappar dig på axeln över att du började arbeta som 12-åring, lekte med krigsfigurer och har överlevt både det ena och det andra. Men likt att du skyller på att latheten föddes ur teknologin, hävdar jag att er generation som ungdom levde under en annan tidsperiod och förhållandena ser olika ut. Vad är då skillnaden i att ungdomar idag smygröker bakom den lokala matbutiken jämfört med att du hittade nyckeln till din mammas och pappas barskåp?

Hej du som sa att dagens ungdomar är lata, jag tycker att jag med mina 3 ståndpunkter har bevisat för dig att du har fruktansvärt fel. Att din syn på oss ungdomar är blind. Att dina åsikter inte följer verkligheten. Att du har fruktansvärt fel. Men gå du och jämra dig över skoltröttheten, den nya lanseringen av iPhone 6 och cigarettfimparna bakom butiken när det finns krig, obotliga sjukdomar och miljöproblem att oroa sig för istället. Lämna en kommentar till inlägget: