Från ökad galopp till enkelt byteFrån ökad galopp till enkelt byte, det var något jag tagit fram till Kimmie att öva på idag. Så jag ökade upp galoppen på långsidan och efter 3/4 av långsidan samlade jag upp henne igen och före hörnet gjorde jag ett enkelt byte (fattade dock samma galopp igen). Jag blev helt paff för hon satte det med en gång! Hade räknat med något travsteg in och lite tripp tripp i bytet för det är ju så roligt att galoppera fort (säger Kimmie haha). Men inte nej, Kimmie slutar aldrig förvåna mig. 

Just nu är hon dock lite stark för mig, mest när det kommer till galoppen. Hon älskar att arbeta mer än vad hon älskar mat nästan, så ibland får jag för mycket i händerna och då funkar inga förhållningar. Igår var en sådan dag. Det tog en hel kortsida att göra halt från trav typ ;). Jag är ingen som gillar skarpa bett men ska se om det inte finns något mer jag kan variera mellan, har ju mitt raka nu och även ett 3-delat emellanåt. Red på baucher ett tag i hoppningen med tycker inte det hade så mycket effekt faktiskt.

Nu har jag nyss ätit lunch och ska snart ta på mig förklädet och baka! Ska göra en hallonparfait av hallon som jag plockade i stallet idag :)

Eftersom tjockisarna inte går på något bete (Kimmie går över natten emellanåt) får jag repa gräs och ge dem istället så de inte faller ur helt. Det verkar uppskattas!

Lämna en kommentar till inlägget: