Vinst och diskvalificeradJag är så upprörd, så in i helvetes förbannad och ledsen. Jag kan knappt andas hur svag jag känner mig. Liten, ynklig, hopplös.
 
Alla vi ungdomar rider för en sak, vi rider för att nå vårat mål. Vi lägger ner timmar och slit för att sedan få igen det på banan. Jag kan aldrig påstå att jag behövt slita för att få Kimmie så bra som hon är, hon är en perfekt ponny som alltid presterar på topp. Hon vill göra mig lycklig och hon vill vara alla till lags. Hon vill se mig lycklig likväl som att jag vill se henne vara lycklig.
 
Men vad gör man för att knäcka ett så lyckligt ekipage? Jo man diskvalificerar dem. Jag red in på banan, fick min dom, red programmet på 72% och vinst. MEN, det var en annan tjej som fick ta emot priset. Jag själv hade brutit mot en regel och var därmed inte tillåten att ta emot mitt pris, som jag och Kimmie dag ut och dag in kämpat oss svettiga för att ta emot. En vinst i LB liksom...
 
Jag la självklart in en protest, både till klubben och gick till överdomaren (som inte var ute efter att tjafsa om tur var) men detta utan resultat. Jag kunde inte ta emot mitt pris, jag hade inte koll på TR och borde veta själv huruvida om starten är inifrån eller utifrån banan. Det fanns fler än jag under dagen som gjort samma miss så det var inget att gnälla för, även fast de kunde agerat efter första ryttarens miss så inte fler hade behövt bli diskade. De hade tydligen sagt till den ryttaren att inte rida in, men till mig höll dom käften (ursäkta men...) och väntade ut tills jag blev diskvalificerad. Men jag tycker faktiskt bara det bevisar hur otydliga klubben var och hur lite de brydde sig. Hur liten förståelse de har om hur man dag efter dag kämpar efter en vinst.
 
Jag kanske inte ska gnälla, Kimmie har gett mig vinster och placeringar i princip alla gångerna jag varit ute med henne på tävling. Jag säger ingenting om att jag inte bröt mot "regeln" (hittar INGENTING om den i TR trots hänvisning från domaren) för det har jag själv film på, men när folk t.ex sporrar sina hästar inför domaren och ändå vinner... Det är fan inte okej asså. De bryter ju mot det värsta man kan göra. Men allra mest centralt så känner jag folk som gjort samma miss som jag och fått -2 poäng avdrag, vilket idag gett mig åtminstone en 2:a plats. Men för mig gällde tydligen inte den regeln, varför, är idag en olöst gåta.
Det är ingen demokrati, när regelboken inte följs och domaren dömer olika.
Vill tillägga att jag inte har någonting ont mot domaren och jag har redan letat upp nästa tävling som hon dömer. Men när TR inte följs, då är det fel.
 
Jävla skit.
Vill så gärna skylla på att någon annan tagit vinsten ifrån mig men allt är tydligen mitt fel..?
Ett svar från kansliet på Svenska Ridsportsförbundet inväntas. Detta är något jag tänkt att gå vidare med och jag tänker inte ge upp förrän jag får det visat svart på vitt att jag har fel. För just nu står ingenting om min miss i TR, endast att ekipage som ridit utan startsignal (vilket jag gjorde) bestraffas med -2 poäng.
 


Kommentarer:

1 Annie:

skriven

Vad tråkigt men grattis till de fina poängen :) mitt personbästa i LB är 72% så de va ju skitbra:) vad gör en blågulrosett när man har gjort en fin ritt och har ett protokoll som bevis?;)

2 Divorce your horse :

skriven

Tråkigt att det blev som det blev, men kul att ni ändå gjorde så bra i från er :)

Lämna en kommentar till inlägget: