Nu behövs hjälp från er!!Var i stallet nu på morgonen och gjorde något jag aldrig gjort förut med Kimmie. Nämligen att ta tag i ett problem, lydnad. Det finns en långsida i paddocken där allt hindermaterial står och hon är en tittig ponny, det vet jag. Till en början kan hon titta men ju längre passet går och ju tröttare hon blir slutar det med att hon skenar iväg, tvärar över ridbanan osv.
Fick rida henne dötrött innan jag fick jobbat igenom min vilja. Jag har dessvärre inget tålamod men DET GICK!! 
Nu vill jag ha hjälp av er, mina kära läsare. Kimmie är en snäll ponny men lydnaden finns inte där. Har ni några tips att ge mig? Jag har tränat mycket horsemanship med Eddie och vet vad det innebär men i detta fallet handlar det inte om kommunikationen utan om att få bort hennes unghästidéer om att busa till det när det blir för jobbigt...
Tips?? :)
Btw 11/9 idag... Usch det ger mig rysningar..

Kommentarer:

1 Divorce your horse :

skriven

Väldigt svårt att ge tips och råd när man inte har träffat hästen själv, så mitt råd är nog att fråga någon kunnig person, gärna en tränare och se vad de har för förslag :)

2 madeleine magnusson:

skriven

Svar: Aww tack vad gullig du är! :)

Jag håller med ovanstående, fråga någon som är kunnig och känner dig och din häst. :) Men något som ofta funkar är att rygga, så fort hästen drar i väg eller inte lyssnar i allmänhet rygga och börja om, det brukar funka för mig. :)

3 Hanna:

skriven

Ååh dessa unghästar.. Jag skulle säga med min egen erfarenhet att de är inget speciellt man kan göra åt saken mer än att bara rida på. Mycket gas å broms övningar å sen bara köra. Sessan har sitt bakåt tänk och backar å reser sig men de är faktiskt bara att trycka i sporrarna/hälarna å tänka frammåt frammåt frammåt!

Och nej självklart trycker jag inte in sporrarna så hårt de går men de är ett utryck så alla experter kan lugna sig. Nej men allvarligt de är faktikst bara att vara lite hård å säga till ordentligt för trotts allt är unghästar barn som ska uppfostras. Så fort de går frammåt igen så beröm beröm! Kram 😘

Lämna en kommentar till inlägget: