Bus på åkern (ramlade av)Hej allihopa hur har eran dag varit?
Min har varit häktisk men bra, lite mycket att göra bara och främst inom plugget..
 
Åkte till stallet på eftermiddagen, direkt efter skolan. Vanligtvis rider jag på morgonen alla måndagar i veckan, men just idag behövde jag sovmorgon och Kimmie lite återhämtning efter sina ENORMA prestationer igår!
Hade självfallet inga ridkläder, så drog på Kimmie hennes JH-fleece och red ut i både päls och skinnjacka. Så fort jag hoppade upp började hon takta, men vet att hon älskar rundan jag tog (avslutar alltid med en galopp på åkern). När vi skrittat ett tag for hon helt plötsligt upp i några bocksprång verkligen från ingenstans och senare i galoppen samlade hon sig så mycket att hon studsa och studsa och studsa. Till åkern drev jag på henne lite för att hon inte skulle vara så uppsamlad och visst hon studsade inte men hon sprallade. Helt från ingenstans gör hon världens rad med bocksprång och jag ramlar av på den blötaste och lerigaste åkern ni kan tänka er, MED PÄLS OCH SKINNJACKA!!!
 
Tog 6 dagar innan jag kom över mitt skrattanfall och när jag väl satt upp försökte hon med det igen, men denna gången räckte det med att säga lite "prroooo" så bröt hon av. Åh herregud vad härligt det var att känna Kimmies livsglädje. Även fast jag hatar oseriös ridning och att jag alltid måste ha alla hästar jag rider i form, att de trampar under sig mm så var det så härligt att bara rida ut, helt kravlöst och bara ha kul. Lite väl kul... ;)
Lustigt också, eftersom jag idag stod i sadelkammaren och tänkte att jag aldrig ramlat av Kimmie, glömde väl säga "peppa peppa" eller nånting. Men å andra sidan provocerar jag ju fram hennes leklust när jag rider barbacka på en åker och skrattar åt hennes studsningar :P
 
Nu blir det plugg innan jag dejtar kudden, ha det!
 
Tävlingsplatsen igår, ang dramat från den så har jag fått svar från Svenska Ridsportsförbundet. Jag (och en annan) blev felaktigt bestraffad och nu pågår en utredning.
 

Kommentarer:

1 Neapocalypse - en alternativ hästblogg:

skriven

sv, haha tack! :D

Fyfan vad surt att bli felaktigt straffad..

2 Emelie Andersson :

skriven

Inte trevligt att ramla av i päls och skinnjacka, framför allt inte i lera :/

3 Hanna:

skriven

Usch för att ramla av i lera, speciellt när man har kläder man inte vill ska bli smutsiga.

Lämna en kommentar till inlägget: