Låååång förklaring (Elitsatsning 2016)


Jag har varit väldigt inaktiv på bloggen. Vet inte om jag ska säga förlåt, det är ju för min skull jag bloggar liksom ;) Känner att om jag nu kallas elitryttaren, borde jag ju inte kallas elitbloggaren med tanke på hur få inlägg jag gjort.
Men har tappat motivationen så fruktansvärt mycket, mycket på grund av mitt föregående inlägg egentligen. Har kanske inte mycket att göra med bloggen men ändå att man tappar lusten för att ens fortsätta vad man håller på med. Jag vann klassen jag ställde upp i, men fick inte ta emot mitt pris, trots snack med överdomaren, långa utredningar och telefonsamtal till Svenska ridsportsförbundet. Men det gick inte att överklaga.

Trots det kommer jag att göra en elitsatsning till år 2016. Mer taggad än någonsin kommer jag att lägga ALL min tid och energi på att utvecklas och bli just det jag vill bli, bäst i dressyr. Jag läser den svåraste linjen på gymnasiet och utöver det massa träning med hästarna. Om/När vi får hem Eddie, kommer jag, han och Kimmie åka ut på många tävlingar tillsammans för att utvecklas och bli bättre. Stannar Eddie, kommer jag köpa mig en ungponny för att tävla upp den. För mig räcker det inte med att lulla runt på lokala tävlingar, jag vill så mycket mer och vill bli så mycket bättre.

Jag har ridit i 11 år. Jag har gett upp så många andra saker som jag hade chansen att lyckas med. Jag spelade fiol från att jag var 6 år, fick stipendier och massa lovord men valde att sluta, för att jag ville fokusera på hästarna. Många idoler som såg potentialen i mig men jag ville inte bli elitviolinist. Jag hoppar med kaninerna men väljer att sluta till årsskiftet, för att jag vill lägga fokus på mina hästar. Jag hoppade innan massa hopptävlingar med Eddie, men valde att ge upp drömmen om att hoppa 150 i Scandinavium, istället vill jag rida till eget kürprogram och fightas mot toppen. Men framför allt så tränar jag i timmar och utöver det lägger massa tid på att skapa band med mina hästar, för att bli bra. Jag vill så jävla mycket mer rent ut sagt, än att vara lite bra på olika saker. Jag vill istället vara världsbäst på något.

Jag tror att alla någon gång i livet får sin chans och min chans kommer kanske nu. Det är svårare att kasta sig in i eliten ju längre tid som går och därför vill jag försöka redan nu. Jag har en tränare som tror på mig och Kimmie och som lägger ner tid på att träna oss privat. Jag och Eddie kom till LA på väldigt kort tid och väldigt lite träning. Skulle jag fortsätta bygga på det kan vi komma hur långt som helst. Och om inte, garanterar jag att det finns en ny stjärna till mig som ligger på annons på hästnet.

Vet att jag ofta pratar om mina mål och satsningar och detta inlägget blev inget undantag. Men jag vill så mycket annat än att blogga och därför är det som det är... Jag blir hellre Queen of dressage än Queen of bloggvärlden ;)
Med andra ord, blir det inte så stabil bloggning.
 Marika Yngvesson in business... :)
 
Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (1)

Efter en lång utredning


Svenska ridsportsförbundet hade en utredning i fredags och min dom är satt. Jag blev diskvalificerad från tävlingen och kan inte sätta emot domarens beslut om hon skrivit i protokollet att jag är diskad TROTS att alla är överens om att domaren och överdomaren har dömt fel. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, men detta var det sjukaste jag varit med om. Domarna gör fel och jag blir fråntagen min vinst och placering i LB, som jag red på 72%..


Permalink Kategori: Vardagsinlägg Kommentarer (2)

Såhär lägger jag upp mina pass


Jag lägger alltid upp pass utifrån vilken dag det är och hur pass nära en tävling jag är. Som t.ex måndagar, tisdagar och fredagar rider jag på morgonen och därför behöver jag något enkelt. Onsdagar tränar jag och ska därmed rida ut på tisdagar.

När jag rider dressyr (2-4 ggr i veckan) brukar jag lägga upp passen så att jag fokuserar på något speciellt, t.ex förvänd galopp eller skänkelvikning. 
Jag värmer upp ca 20-30 min beroende på dagsformen. Har hon stått inne före (D.v.s jag rider på morgonen) så behövs längre uppvärmning för att mjuka upp de partierna där hon stelnat till under natten. Uppvärmningen brukar vara mycket lösgörande, volter mm för att böja igenom henne. Sedan fortsätta lite med skänkelvikning och andra lösgörande övningar.

Efter uppvärmningen har jag en paus på ca 2-5 min beroende på hur jobbig uppvärmningen har varit. Större delen av uppvärmningen består ju utav skritt och trav och lång form.

Efter pausen jobbar jag henne med målet för dagen. Om det nu är förvänd galopp har jag tagit fram övningar för det och tränar på det. Beroende på hur bra det går kan jag jobba med det allt från 5-30 min, men oftast så är hon väldigt snabbtänkt. Jag rider fram tills dess att jag fått igenom vad jag vill och kan jobba henne i den positionen utan att det brister.

Efter allt jobb varvar jag ner henne med lång och låg form och sträcka ut i traven. Lättridning för min del och målet är bara att hon ska frusta och vara aningen trött. För rider man henne inte trött, då har man dubbelt så mycket jobb dagen efter ;) 

Jag vill nog tro att man kommer ganska långt med att skriva schema och rida utefter dem. Jag skriver scheman inför varje tävling, med andra ord har jag planerat i 3 veckor framåt nu. Blandar med planerade uteritter och konditionspass på terrängbanan tillsammans med allt markarbete i paddocken! Som idag, blir det en lång runda i skogen för att bygga upp konditionen, massa samlad galopp och lydnad. I skritten ska jag göra skänkelvikningar och rygga i några smålutaande backar för att stärka henne.

Hur planerar ni? Rider ni bara gärnet eller planerar ni precis som jag, in i minsta detalj?Permalink Kategori: Elitryttaren Tipsar! Kommentarer (1)